Hearts In The Ice Logo

SOMETIMES THE HEART MUST LEAD THE WAY

"Med hjertet i isen", eller "Hearts in the ice" på Engelsk, er et 9-måneders overvintrings-prosjekt på Svalbard, startet av Hilde Fålun Strøm og Sunniva Sorby. De er de første kvinnene til å overvintre på Svalbard uten menn!

Prosjektet vil fungere som en plattform for forskning, global dialog og engasjement om endringene vi opplever i Polarregionene og hva vi alle, individuelt, kan gjøre med det. 

Nedenfor finner du mer informasjon om Hearts in the Ice sitt viktige arbeid, og hvordan du kan bidra.

2 KVINNER - POLARE MOTSETNINGER

1 JAKTHYTTE - UTEN STRØM ELLER VANN

9 MÅNEDER - 270 DAGER, 90 DAGER I FULLSTENDIG MØRKE

140 KM UNNA SIVILISASJONEN

6 VITENSKAPSPROSJEKTER

1 OPPDRAG

Sosialt engasjement

Hearts in the Ice er en plattform for forsking og sosialt engasjement, som vil koble studenter, forskere, produsenter, miljøorganisasjoner og alle borgere i samtalen rundt klimaendringene. Hvert bidrag betyr noe. Sammen kan vi gjøre en forskjell. Kraften til en.

Folkeforskning

(Citizen Science)

De vil ta observasjoner og samle data i samarbeid med Norsk Polarinstitutt, Universitetet på Svalbard, NASA, The Scripps Institute of Oceanography og BCIT. Deres funn vil bli lagt til eksisterende forskning i Arktis. 

Teknologi testing

Mens de er på Bamsebu skal de teste banebrytende teknologi i en av verdens mest ekstreme miljøer. De vil bruke sol- og vindenergi, satellittkommunikasjon og telemed utstyr fra Marlink. De skal finne ut hva som er mulig for å minimere vårt karbonavtrykk.

Vær med å bidra

Støtt Hearts In The Ice prosjektets viktige arbeid ved å kjøpe et Hearts In The Ice smykke, designet og håndlaget av Ellen Kvam. 

Kjøp et smykke som betyr noe, enten til deg selv eller til en du kjenner som bryr seg om miljøet og klimaendringer. Dette anhenget har Ellen Kvam sitt enkle og tidløse preg, med et glitrende hjerte plassert inne i glassstenen - Et Heart In The Ice. 

Ved å kjøpe et anheng støtter du Hearts In The Ice sitt mål om å koble oss sammen. I 2019-20 skrev de historie ved å bli de første kvinnene som overvintret på Svalbard uten menn. De var basert på jakthytten Bamsebu i 12 måneder, og nå skal de tilbake. 
Sunniva Sorby og Hilde Fålun Strøm vil igjen fungere som folkeforskere ved å samle inn data og observasjoner fra planteplankton til isbjørn for 7 forskjellige internasjonale klimaforskningsprosjekter. De prøver også nyskapende teknologi for å finne ut hva som er mulig for å minimere karbonavtrykket vårt. Klimaendringene tar ikke en pause, og det gjør de heller ikke!

 

Sammen kan vi gjøre en forskjell.  

 

Takk for at du bryr deg!

Hearts in the ice Embrace the planet armbånd

Hearts in the Ice prosjektet handler om å knytte et globalt bånd rundt en klimakrise. Endring skjer aldri over natten men det starter alltid med oss. Vi er alle nødt til å samarbeide for å løse noen av verdens mest dyrebare problemer. 

 

Hele verden er sammenkoblet - alt i havet, luften, på land er knyttet sammen på en eller annen måte.

 

Bli med i Hearts in the Ice  (HITI) teamet ved å kjøpe et unikt “Embrace the Planet Armbånd” med den ikoniske isbjørnen - en art som trues av klimaendringer og minkende is som den trenger for å overleve og avle. Ditt kjøp støtter platformen for læring da HITI jobber for å koble oss sammen om klima problemer som rammer oss alle. 

Hearts in the ice bokmerker