Hearts In The Ice Logo

NOEN GANGER MÅ HJERTET VISE VEG!

“Hearts in the Ice" er Hilde Fålun Strøm og Sunniva Sorby. Med til sammen 50 års erfaring i Arktis og Antarktis jobber de for å skape positivt engasjement rundt klimaendringer og hva vi alle kan gjøre for å redusere de katastrofale effektene klimaendringer fører med seg i naturen rundt oss. Ved å bruke historiefortelling, kunnskapsformidling i interaktive  klasserom og samling av data gjennom folkeforskning, er målet å skape endring.

2 KVINNER - POLARAMBASSADØRER

100.000 UNGDOM - DELTAKENDE FRA HELE VERDEN VIA SATELLITT

14.000 TIMER ISOLERT - 140KM FRA NÆRMESTE BOSETNING

4.300 TIMER - I POLARNATT

100 ISBJØRNMØTER

9 MÅNEDER UTEN DUSJ

NULL KARBON FOTABTRYKK

Image 9-19-21 at 2.04 PM.jpg

Hearts in the ice jobber for en mer bærekraftig fremtid

Sosialt engasjement

Hearts in the Ice (HITI) er en plattform for positivt engasjement og dialog rundt klimaendringer. HITI fungerer som en brobygger mellom forskere, studenter, næringsliv organisasjoner og alle dere som ønsker å jobbe frem løsninger som kan bidra til å redusere klimaendringer. Endringene vi står ovenfor har vil få store konsekvenser for kloden vår. 
 
Hvert bidrag betyr mer enn man tror. Sammen kan vi løfte engasjementet og gjøre en stor forskjell!

Folkeforskning

(Citizen Science)

CITIZEN SCIENCE - på norsk er folkeforskning. Hearts in the ice samarbeider med  institusjoner som Norsk Polarinstitutt, Universitetet  på Svalbard, NASA, Scripps Institute of Oceanography, BCIT og Universitet i Bergen, Manchester og Minnesota.

Å samle inn verdifulle data til eksisterende forskning hjelper forskerne å forstå mer om hva som foregår. 
Hver og en av oss kan delta i det viktige arbeidet som folkeforsker.

BÆREKRAFTIGE LØSNINGER

I 19 måneder jobbet Hearts in the Ice med banebrytende teknologi i ett av verdens mest utfordrende områder, avsidesliggende i en fjordarm på Svalbard. De brukte sol og vindkraft til et nøkternt strømforbruk og satellittkommunikasjon fra Marlink ble benyttet for kommunikasjon med omverdenen. Sammen med eksperter på klimarelaterte temaer, snakket de med mer enn 100.000 skolebarn i løpet av sine 2 overvintringer på fangsthytta Bamsebu.

Kunnskap endrer adferd!

HVordan kan du bidra?

Støtt Hearts in the Ice prosjektene og deres viktige arbeid ved å kjøpe et "Hearts in the Ice necklace" eller armbåndene «embracelet» designet og håndlaget av Ellen Kvam.
 
Kjøp et smykke enten til deg selv fordi du støtter Hearts in the ice i deres arbeid, eller til en spesiell venn som bryr seg om miljøet og jorda vår. Hearts in the ice symbol smykket er isblått med et glitrende sølv hjerte i sentrum. Et hjerte i isen. Og armbåndet viser symbolet på arktis - isbjørnen
 
Ved å kjøpe ett kjede eller et armbånd, støtter du Hearts in the Ice i sitt arbeid med å nå og engasjere folk i denne viktige misjonen. I  2019-20 skapte de historie ved å bli de første kvinner til å overvintre på Svalbard uten menn. Basen var den avsidesliggende fangsthytta Bamsebu. De var der i hele 19 måneder og er nå tilbake i sivilisasjonen og fortsetter arbeidet. Sunniva Sorby og Hilde Fålun Strøm fortsetter sine oppgaver som folkeforskere. De fortsette å samle inn data og observasjoner fra fytoplankton til isbjørner for 7 forskjellige internasjonale klima forskningsprosjekter. Det blir i tillegg felt-testing av innovativ teknologi for å bane veg for nye løsninger hvor målet er å minimere vårt karbonavtrykk. Klimaendringene tar ikke en pause, så det gjør ei heller vi!
 
Sammen kan vi alle gjøre en forskjell.
 
Takk for at du bryr deg!
Legger du et av disse produktene i din handlekurv her, støtter du Hilde og Sunniva i deres arbeid fremover.

Hearts in the ice Embrace the planet armbånd